Приготвяне на барбекю от пилешко и свинско месо на LotusGrill.
- Нарязваме филе от пилешко и свинско месо ( от врат, не много мазно)
на еднакви парчета с размери (около 4х4 см)
- Добавяме подправки: сол, червен пипер, черен пипер
- За аромат може да добавите малко сушени подправки (риган, магданоз)
- Поставяме месото в дълбок съд и го заливаме със светла бира,
разбъркваме и оставяме за 1-2 часа на хладно място
- Нарязваме чушки и червен лук на парчета с размери ориентировъчно
3х3 см
- Поставяме месото и зеленчуците на шиш ( може да се използват
тънки метални шишове)
- Нарязваме доматите на половина
- Поставяме LotusGrill и подготвяме за работа
- Напълваме контейнера с дървени въглища
- Поставяме гел, включваме вентилатора и запалваме гела
- Поставяме контейнера с дървените въглища над поставката с вече
запаления гел, сглобяваме го и поставяме LotusGrill под ширма
- Първоначално поставяме регулатора на вентилатора на максимална
степен ( завъртваме бутона в крайно дяно положение), за да се разгорят
бързо въглищата.
- LotusGrill е готов за работа след 4 минути, след което поствяме
регулатора в средно положение
- Поставяме на скарата месото с шишовете и печем при включен
ширм. По време на печене регулирайте температурата с помощта на
регулатора. Не правете още в началото много жар. Сменяйте и местата на
шишовете, тъй като в центъра температурата е най-силна.
- Месото се приготвя бързо и ще бъде още по-вкусно, ако след 10 минути
по покриете с алуминиево фолио.
- Целият процес внимателно се наблюдава от котката, намираща се върху
хладилника:) От началото до края всичко продължава за около 30-40 минути, като
месото се пече от всяка страна по 5-10 минути по собствен вкус
Готово! Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар