вторник, 31 май 2016 г.

Приготвяне на барбекю от пилешко и свинско месо на LotusGrill.

Приготвяне на барбекю от пилешко и свинско месо на LotusGrill.



  • Нарязваме филе от пилешко и свинско месо ( от врат, не много мазно) на еднакви парчета с размери (около 4х4 см)
  • Добавяме подправки: сол, червен пипер, черен пипер
  • За аромат може да добавите малко сушени подправки (риган, магданоз)
  • Поставяме месото в дълбок съд и го заливаме със светла бира, разбъркваме и оставяме за 1-2 часа на хладно място
  • Нарязваме чушки и червен лук на парчета с размери ориентировъчно 3х3 см
  • Поставяме месото и зеленчуците на шиш ( може да се използват тънки метални шишове)
  • Нарязваме доматите на половина
  • Поставяме LotusGrill и подготвяме за работа
  • Напълваме контейнера с дървени въглища
  • Поставяме гел, включваме вентилатора и запалваме гела
  • Поставяме контейнера с дървените въглища над поставката с вече запаления гел, сглобяваме го и поставяме LotusGrill под ширма 
  • Първоначално поставяме регулатора на вентилатора на максимална степен ( завъртваме бутона в крайно дяно положение), за да се разгорят бързо въглищата.
  • LotusGrill е готов за работа след 4 минути, след което поствяме регулатора в средно положение
  • Поставяме на скарата месото с шишовете и печем при включен ширм. По време на печене регулирайте температурата с помощта на регулатора. Не правете още в началото много жар. Сменяйте и местата на шишовете, тъй като в центъра температурата е най-силна.
  • Месото се приготвя бързо и ще бъде още по-вкусно, ако след 10 минути по покриете с алуминиево фолио.
  • Целият процес внимателно се наблюдава от котката, намираща се върху хладилника:) От началото до края всичко  продължава за около 30-40 минути, като месото се пече от всяка страна по 5-10 минути по собствен вкус 
Готово! Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар