четвъртък, 19 май 2016 г.

Печено пиле с LotusGrill барбекю


1. За маринатата сложете в купа солта, меда, черния пипер, настъргана на едро кора от лимон, дафиновите листа, скилидките чесън и целите стръкове розмарин и мащерка. Залейте с горещата вода, а след това добавете и студената вода /от равни количества вода и лед/.
2. Разрежете едно пиле по дължината на гръбнака му и го притиснете, за да стане като пеперуда. Сложете го в купата с маринатата. Оставете пилето да престои в маринатата 1 час. /Може да го оставите до 4 часа в маринатата./
3. Извадете пилето и го сложете в съд за готвене на пара /бамбуков съд или тенджера/. Варете пилето на пара 15 минути.
4. Сложете връзка прясна мащерка върху загрятата скара и поставете пилето върху нея. Печете пилето 15 минути от двете страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар