вторник, 17 май 2016 г.

Свински ребра, пилешки гърди и бифтек на барбекю

1. За първата марината смесете в купа продуктите и ги  разбъркайте с помощта на тел, докато медът се разтвори.
2. Пилешките гърди /бяло месо без кост/ разрежете на по-тънки парчета, шницели, по дължина, с размер две хапки. Оваляйте хубаво месото в маринатата и го оставете да стои в нея колкото е възможно по-дълго.
3. За втората марината смесете продуктите в купа и разбъркайте добре. Нарежете ребрата на малки парчета и оваляйте всяко в маринатата. Подредете маринованите парчета в тава, постлана с хартия за печене.
4. Бифтека /или рамстека/ нарежете на парчета, под диагонал. Оваляйте всяко парче добре в същата марината и ги подредете в тавата. Оставете месото да се маринова възможно най-дълго.
5. Запалете LotusGrill барбекю и я натрийте скарата с парче бекон. Изпечете първо свинските ребра, като ги обръщате на няколко минути. Пилешките гърди печете по 5-6 минути от всяка страна, а бифтека - до желаната степен.

6. Поднесете печеното месо с барбекю сос  и салата.






Няма коментари:

Публикуване на коментар